Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 23-06-2004 12:29:06
Computers & Telefonie

Aankoop via een veilingsite ongedaan maken

ikzelf heb als belgische consument ook een aankoop gedaan bij ecomputers via ebay. volgens de conventie van rome ben ik beschermd door de belgische consumentenwet. de belgische wet schrijft een aantal zaken voor in mijn voordeel. vermits ecomputers het nogal moeilijk vindt haar postadres openbaar te maken en dat niet te vinden was op het moment van mijn bod op ebay, is de verkoop ongeldig(ongeacht of het over een verkoop op afstand gaat of niet). misschien geldt dit ook in nederland. ook op hun website staat niets over een postadres, wie verantwoordelijk is. zelfs op www.goudengids.nl vond ik niets terug over ecomputers. als dit geval niet valt onder de wetgeving betreffende de verkoop op afstand, dan ga ik er vanuit dat de gewone handelswetgeving hier wel van toepassing is. dit betekent dus da de verkoper zeker gebonden is om zichzelf kenbaar te maken. ook bij het incassobureau kon men mij enkle hun algemeen email-adres geven?!


ter informatie, ik werk in een vooraanstaand advokatenkantoor in brussel waar ik gratis aan de nodige informatie geraak. :-)