Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-11-2006 12:34:40
Geldzaken & Recht

Primeline

hallo hendriks21@  de zeer uitgebreide reactie van richard faas geeft mij reden nogmaals bij u terug te komen. niet omdat ik het oneens zou zijn met de ractie van richard, in tegendeel want hij geeft een zeer tactische aanwijzing.


ik zou dus nu kunnen stellen dat u zelf zou kunnen aangeven in een brief dat u verwacht dat primeluine een nader gedegen onderzoek zal instellen en dat het resultaat er ook wel niet binnen 7 dagen zal zijn, maar dat u hoe dan ook binnen 7 dagen het afschrift van de overeenkomst verwacht en ook medewerking aan het verkrijgen van de hypotheek. stel ook dat indien u nadeel / schade ondervindt door het onder meer niet kunnen verkrijgen van hypotheek u primeline volledig aansprakelijk houd voor de schade gelet op het onwettig accepteren van een aanvraag resp. het accepteren van een aanvraag waar valsheid in geschrifte aan de orde is.


u kunt eventueel ook aangifte doen, de afhandeling daar zal langdurig zijn en gaat de vraag ontstaan of sprake kan zijn van een eeventuele civiele procedure als er al een strafzaak loopt.


het is niet eens zo'n slecht idee om een strafklacht in te dienen tegen de ex op basis van het plegen van valsheid in geschrifte (art 227, 227a en/of 227b wetboek van strafrecht). m..b.t. primeline geldt dat niet, zij kunnen worden beticht van het plegen van een onrechtmatige daad door het accepteren van een valse aanvraag en zijn daardoor schadeplichtig te stellen.


ik neem aan dat uw advocaat ook stelt druk op de ketel te houden en u niet al te voorzichtig moet zijn. uw belang is immers groot en de vraag is of een hypotheeknemer en een verkopende partij langer wil wachten.