Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Collectiviteitsverzekering studenten hogescholen

met alle respect, uik kan uw vraagstelling niet geheel plaatsen omdat er een veelheid van informatie te verkrijgen is over collectieve ziekte kostenregelingen voor studenten.


het minste wat u kunt doen is bij een zoekmachine het simpele woord "student"intoetsen en u ziet dan al een groot aantal sites waaronder bijv. de site van de landelijke studentenvereniging waar u boveninin bij zoeken het woord "verzekeringen"kunt intoetsen. u ziet dan ook verwijzingen naar ziektekosten verzekeringen zoals univé'.


ik ben wat verbaasd omdat uw school de benodigde informatie kan verstrekken en sterker nog er vaak sprake is van contracten die via onderwijs (hbo/wo) instellingen zijn afgesloten.


of u recht heeft op terugbetaling omdat u niet eerder deelnam? ik heb mijn zeer grote twijfels en vraag bij achmea of men dat ook schriftelijk wil bevestigen, ik denk dat dat niet gebeurt. u heeft er geen recht op, tenzij een harde schriftelijke toezegging aanwezig zou zijn.


ik heb al gemeld dat deze mogelijkheden/regels op veel plaatsen en in het bijzonder via het i-net te vinden zijn.


ik kan mij dan ook niet voorstellen dat zoals u zegt "niemand iets zou weten".


wel is het zo dat ook bij collectieve regelingen van de diverse maatschappijenb (u noemt al achmea en ik zie univé bij de lsvb) dat niet alleen de premie hoogte van belang is maar ook de voorwaarden of wel met name die waarvoor u naast het basispakket dekking heeft. er kunnen uitsluitingen zijn die voor u zeer ongunstig zijn. goed vergelijken dus.


en denk erom, het gaat ze inderdaad om geld maar da wel in een context dat studenten voor de ziektekosten zeer gunstige klanten zijn. ik zie geen reden waarom zij een voor hen voordelige klantengroep tegenwerkend of niet stimulerend zouden behandelen.


ergo: stap eens naar uw studieadvies/studentenadvies op uw hbo instelling, ga eens uitgebreid kijken bij het i-net.