Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-01-2007 21:52:57
Geldzaken & Recht

2 x beslag leggen

er kan nooit of te nimmer 2x beslag gelegd worden op inkomsten, onroerend goed of inboedel. als een schuldeiser beslag wilt leggen dan dient men deze door te verwijzen naar de deurwaarder die als eerste beslag heeft gelegd. zo word een volgorde opgebouwd en als de eerste deurwaarder zijn vordering heeft geïnd, dan gaan de beslagen over naar de eerstvolgende in de rij.


ook voor de gemeente telt dit. echter zijn overheidsinstelleingen preferente schuldeisers en gaan dus voor alle andere schuldeisers. de gelegde beslagen worden nu overgedragen naar de gemeente en elke mogelijke aflossing dient dus ook aan de gemeente gedaan worden. tot hier de schuld is afgelost en dan gaat het beslag terug naar de eerste beslaglegger.