Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 04-01-2007 11:42:10
Geldzaken & Recht

2 x beslag leggen

beste solar,


helaas ben ik niet met je eens dat je zegt dat er meerdere beslagleggingen kunnen plaats vinden. er is altijd maar één deurwaarder die beslag kan leggen en overige schuldeisers kunnen, nadat de eerste deurwaarder zijn beslag opheft, opnieuw beslag leggen. dit gaat vaak naadloos in elkaar over.


je zegt hetzelf nl. ook: "als na verloop van tijd bleek dat de eerste beslaglegger voldoende had ontvangen uit het beslag, ging het beslag over op de volgende beslaglegger etc. etc"


vervolgens: "voor de afwikkeling van de schulden moeten de verschillende schuldseisers echter met elkaar in overleg treden. een stoel kan immers maar één keer verkocht worden!"


de mogelijkheid tot executiorale verkoop is altijd opgenomen in een beschikking van toewijzing van de vordering door de rechtbank.als een deurwaarder als eerste een gerechtelijk bevel heeft, dan beslag legt en dan overgaat tot verkoop, kan deze deurwaardere aanspraak maken op de volledige opbrengst, zonder deze te hoeven delen met eventuele andere schuldeisers. mocht het zo zijn dat de opbrengst van de verkoop meer oplevert dan de uitstaande schuld van de eerste deurwaarder, dan gaat de meeropbrengst naar de 2e in lijn. over een eventueel overleg tussendeurwaarders is alleen sprake als er (via schuldulpverlening) gesproken word over een minnelijk traject.


vervolgens: "mocht de opbrengst onvoldoende zijn, dan zal er daarna zeer waarschijlijk loonbeslag volgen, of, als er geen inkomsten zijn, een persoonlijk faillissement".


loonbeslag is de eerste stap om de vordering in te lossen. mocht er geen mogelijkheid zijn om de vordering in lossen  d.m.v. beslag op loon of/en uitkering, dan volgt beslag op roerende zaken. dan zal er aangedrongen worden op schuldhulpverlening in de vorm van een minnelijk traject. als dit niet mogelijk is dan kan men aanspraak maken op de wsnp en mocht dit ook niet lukken dan komt een persoonlijk faillisement pas in beeld. en een persoonlijk faillisement word zelden uitgesproken als schulden ter goeder trouw zijn ontstaan.


dan nog: "indien er geen betalingsregeling getroffen kan worden zullen de spullen verkocht worden en zal de opbrengst naar de rijksbelasting gaan".


men kan een executoriale verkoop uitvoeren, maar men mag niet alles verkopen. de schuldenaar heeft recht op behoud van alle spullen die nodig voor het dagelijkse bestaan. zoals een tafel met stoelen, een bed, een bank, een fornuis, een koelkast, kledingkasten, kleding, servies, verlichting, etc. alles spullen die onder eerste levensbehoeften vallen.


mocht je nog twijfelen hier een link en dan pagina 3 bovenaan:


"beslaglegging kan slechts door één deurwaarder worden uitgevoerd, wanneer deze beschikt over een vonnis"


http://www.denhaag.nl/docs/szw/br_schulden.pdf