Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

askjeeves
askjeeves - 30-01-2007 02:34:31
Geldzaken & Recht

Hoe werkt fallisement

das niet zo goed nieuws als je wsnp omgezet is naar een faillisement. waarom is je wsnp beeindigd? dit gebeurd alleen als men zich niet aan de regels van de wsnp gehouden heeft.


nu je persoonlijk failliet verklaard bent ziet de toekomst er somber voor je uit. je huidge schulden blijven nu zonder beperking opeisbaar. de enige manier om van je schuldeisers verlost te worden is door ze af te betalen. in veel gevallen zullen beslagen op inkomen en inboedel herleven of alsnog plaatsvinden. mochten je schulden binnen een afzienbare tijd niet ingelost worden dan zal bij een beslag op je inboedel een openbare verkoop plaatsvinden.


aangezien je al gebruikt hebt gemaakt van de wsnp zal een minnelijke regeling of adequate oplossing met je schuldeisers onhaalbaar zijn. anders was je ook niet in de wsnp gekomen.  daarbij kan je maar 1x per 10 jaar gebruik maken van de wsnp-regeling.


wat je nog kan doen is een advocaat in de arm nemen en in beroep gaan tegen de beslissing van de beeindiging van de wsnp. misschien is er een kans dat je wsnp kan herleven en je toekomst zonder financiele zorgen tegemoet kan zien.


helaas kan ik je niet beter berichten, mar sterkte en succes.