Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

druif2010
druif2010 - 02-02-2007 22:43:32
Geldzaken & Recht

Hoe werkt fallisement

Ik ben failliet verklaard; wat houdt dit in?

wanneer het faillissement wordt uitgesproken bij beëindiging van de wsnp heeft dit tot gevolg dat de schulden worden vermeerderd met de wettelijke rente. bij de toepassing van de wsnp mag deze rente niet meer worden berekend, maar wanneer u failliet wordt verklaard mag dit alsnog met terugwerkende kracht.
er wordt een curator aangesteld (een soort bewindvoerder) en er wordt gekeken of er nog goederen zijn die te gelde gemaakt kunnen worden. de curator haalt maandelijks zijn salaris (hoger dan het salaris van de bewindvoerder wsnp) uit de boedel en betaalt hier ook eventuele boedelschuldeisers van. indien blijkt dat er maandelijks niet voldoende in de boedel komt om ook maar het salaris van de curator te voldoen, zal het faillissement worden opgeheven bij gebrek aan baten. dit houdt in dat het faillissement wordt beëindigd, maar dat de schuldeisers zich weer tot u kunnen wenden voor betaling van de schulden. ook kunnen schuldeisers weer tot beslaglegging overgaan.