Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 19-02-2007 15:21:03
Huishouden & Energie

Kalk uit water halen


<script language=javascript>postamble();
hallo ,


ja dat wordt veel over geschreven en geadverteerd, big bussines.


helaas is er maar een goede oplossing, alleen wanneer het water een hardheid heeft van ca. 20 graden duitse harheid dh), is direct na de watermeter een ontharder plaatsen. niet zo'n ding dat je om de waterleiding klemt want die werken niet. ok alle andere losse systemen werken totaal niet geldklopperij is dit.


de vraag ia natuurlijk moet je dit doen, de meeste waterledingbedrijven ontharden centraal dus voordat het naar de gebruiker gaat. tot 16 graden duitse hardheid is er voldoende onthardingsmiddel in wasmiddelen aanwezig om het water zacht te maken, doseer volgens de tabel op het pak wasmiddel. vraag om dit aan de weet te komen je waterledingbedrijf hoe hard het water bij jullie thuis is. je kan het ook controleren met van die kleine stripjes die verkleuren naarmete de hardheid van het water hoger is. te koop bij o.a. drogisterijen.


het gebruik van calgon is gezien het voorgaande dan ook totaal overbodig en geldklopperij.


doseer goed en je hebt geen wasproblemen.


als je een moderne thermostaatkraan  bezit dan zijn deze nagenoeg ongevoelig voor kalk in het water.


wel regelmatig de zeefjes onder kraan schoonmaken.


veel succes


henri1942