Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 19-02-2007 15:30:10
Huishouden & Energie

Kalk uit water halen

Hallo,
tegenwoordig wordt het drinkwater in nederland al gedeeltelijk ontkalkt door het waterleidingbedrijf. het kalkgehalte van het water kan verschillen per regio en ligt tussen 8-12 °d. u kunt dit misschien nagaan op de website van uw waterbedrijf. het is dus helemaal niet nodig om water voor huishoudelijk gebruik nog eens extra te ontkalken. de zogenaamde magneetontkalkers die op de waterleiding moeten worden gemonteerd werken helemaal niet, dit is al vaak getest. ook die tv reclame van calgon moet u niet geloven, mijn oude wasmachine van 21 jaar oud heeft nog nooit calgon gezien en doet het nog steeds. als u merkt dat er wat kalkaanslag ontstaat, gewoon werkazijn of schoonmaakazijn gebruiken, zoals al eerder geadviseerd op dit forum door veurink.
afhankelijk van hoe vaak u wast, is 1 a 2 keer per jaar meestal voldoende. het is goedkoop, milieuvriendelijk en onschadelijk voor de wasmachine. ook voor de toiletpot werkt dit uitstekend, als u de lucht van azijn onaangenaam vind kunt u daar natuurlijk ook een ander middel om te ontkalken gebruiken.
succes !