Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-02-2007 13:43:47
Geldzaken & Recht

Boete bij gemeente

de boete die aan uw vriendin is opgelegd, is een boete als bedoeld in titel 4.4, afdeling 4.4.1 van de algemene wet bestuursrecht. in afdeling 4.4.3 zijn de bepalingen met betrekking tot verjaring geregeld. daar blijkt uit dat de boete verjaart vijf jaar nadat de betalingstermijn is verstreken.


uit uw vraag blijkt dat uw vriendin een betalingsregeling is overeengekomen. indien zij onverhoopt zou stoppen met het nakomen van de aflossingsverplichting, heeft de gemeente vijf jaar de tijd om door middel van een aanmaning of andere invorderingsmaatregelen de verjaring te stuiten. voor alle duidelijkheid: mocht de betalingsregeling zich over een periode van meer dan vijf jaar uitstrekken, dan wil dat niet zeggen dat de termijnen waarvan nu al vaststaat dat zij ná die periode vervallen al bij voorbaat zijn verjaard. van verjaring is, zoals gezegd, eerst vijf jaar na de vervaldag sprake. groet, m@rtin