Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 24-02-2007 10:04:03
Geldzaken & Recht

Inboedel

U heeft dus een overeenkomst voor ee geldlening opgesteld waarbij u de inboedel voorwaardelijk als onderpand heeft overgedragen. in de horeca worden dit soort geldleningen met de inventaris als onderpand vaak door brouwerijen verstrekt, maar in de praktijk blijkt het mogelijk te zijn dat er meerdere malen voor dezelfde inventaris zo'n geldlening tot stand komt. zolang de maandelijkse betalingen goed verlopen heeft degene die de geldlening heeft verstrekt geen recht op de inboedel; uitsluitend als de verwachting gerechtvaardigd is dat geen betalingen meer komen.
de eigendom van de inboedel berust volgens mij dus nog steeds bij u en dus kunnen andere schuldeisers daarop beslag laten leggen. u kunt dus het beste proberen om met die schuldeiser een regeling te treffen want de opbrengst van een inboedel bij verkoop of veiling is vrijwel altijd gering (tenzij antieke meubels).