Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-02-2007 23:53:58
Geldzaken & Recht

Inboedel

beste patty


die oude schuldeiser staat in zijn recht. de inboedel is jouw eigendom en beslag daarop staat open.


nu heb je echter met een goede kennis een vorm van verpanding (jouw inboedel dient als zekerheid voor de geldlening, dit noemen we verpanding) afgesproken. het hangt een beetje af van de juridische correctheid van dat contract of die verpanding wel stand houdt.


in elk geval moet jouw goede kennis zijn pandrecht kenbaar maken aan de andere schuldeiser. dat doe je door jullie contract aangetekend op te sturen naar de andere schuldeiser.


nogmaals: als het contract niet voldoet aan de wettelijke eisen, dan kan de andere schuldeiser dit makkelijk omzeilen en terecht beslag leggen. laat het contract dus eens beoordelen door bijv. de rechtswinkel en vraag bij hen wat jouw verdere opties zijn.


groet, c.