Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-02-2007 00:00:29
Geldzaken & Recht

Schuld van 33.365.89

schuldsanering via de wsnp duurt geen 3 jaar maar kan 3 tot 5 jaar duren. het is een heel zwaar traject. slechts 10% haalt het einde van het traject. dit omdat het een financieel technische zaak is met weinig aandacht voor het sociale deel van de cliënt. het is dus aan te raden ook een maatschappelijk werker in de hand te nemen zodat je ook op sociaal gebied begeleid wordt.


verder heb je na 3 tot 5 jaar een schone lei. dit wordt door de rechtbank uitgesproken. echter een schone lei betekend niet schuldenvrij. als je er na de wsnp periode weer een janboel van maakt kunnen de oude schulden via de uitspraak van de rechter weer gaan herleven. velen weten dit niet.


verder is men bezig om de saneringsperiode te verlengen naar 6 jaar.