Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mercedes1 - 17-03-2007 13:24:37
Geldzaken & Recht

Bevoegd

hallo,


wat mijn voorganger schrijft is juist, maar er is een uitzondering op de regel. dat is hetgeen in de kredietovereenkomst staat. er zijn namelijk kredietovereenkomsten (consumptief = een persoonlijke lening of doorlopend krediet of hypothecaire = hypotheek) waarin een cessie van het inkomen is opgenomen. dit houdt in dat solveon niet tot loonbeslag, maar wel op grond van de cessie in de kredietovereenkomst de werkgever kan verzoeken tot inhouding van een bepaald bedrag over te gaan.


zowel bij een loonbeslag of bij genoemde inhouding is men gehouden aan een maximum. helaas bij tweeverdieners kan dit bedrag behoorlijk in de papieren lopen.


ik weet niet wat de oorzaak van de problemen zijn, maar als er meer financiele problemen zijn adviseer ik u zich te wenden tot uw gemeente om te bezien of zij aan schuldsanering of bemiddeling doen.


mercedes