Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-03-2007 00:40:15
Huishouden & Energie

Rubber schilderen?

de ene rubbersoort kan je niet met de andere rubbersoort vergelijken, is het zo hard als een schoenzool of zo zacht als het afdichingsrubber van bv. een autodeur. dit wordt mede bepaald door de weekmakers in dit rubber. in algemeenheid geldt hoe harder het rubber hoe makkelijker het is over te schilderen. mijn eigen ervaring is (18 jaar schilderen) dat meestal de weekmakers in het (syntetische ) rubber een probleem kunnen opleveren dat de verf kan gaan opweken (migreren) waardoor de verflaag ietswat kan gaan kleven (het zgn. " zweten") maar geen paniek !!! komt gelukkig weinig voor


het is correct dat verf op een flexibele rubberen ondergrond kan gaan scheuren en kan bladderen. echte flexibele verf bestaat nu eenmaal niet. wel kan je (via dhz winkel of in de automobielsetor )primers kopen die elastisch genoeg zijn om beweging in de ondergrond op te vangen waardoor de starre verflaag toch heel blijft. als de primer begint aan te trekken ( hard te worden ) kan je al voorzichtig een dun laagje verf in de gewenste eindkleur aanbrengen, waarna - na droging - 1 of 2 lagen verf moet worden aangebracht.


je moet het gewoon even uitproberen ook een professionele huisschilder schildert onderweg wel een dingen mee zonder dat het problemen geeft (kunststof strips bij gipsplaat, plafondaansluitingen, polyester spatschermen in de keuken , plastic elektriciteitsdekselstjes etc.)


ook als je meerdere lagen verf zet zal het bladderen (onthechten) van de verf minimaal plaatsvinden. gebruik van een kunstofprimer of een scheutje owatrol of gewone slaolie in de lakverf zal deze verf elastischer maken. ook verf op waterbasis (acrylaatverf) is veel elastischer dan de gewone terpentine verdunbare verf. ook als de kans op mechanische beschadiging aanwezig is ( trouwring of huissleutel of metalen gereedschap tegen het rubber stoten) zal je wellicht op termijn 1 x per 1 of 2 jaar even een nieuw laagje verf moeten aanbrengen. dit weegt dan niet op tegen constant tegen zwarte rubbber aan te kijken !!


veel succes ik ben er niet bang voor !