Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-03-2007 08:41:15
Huishouden & Energie

Rubber schilderen?

uhm...


sorry hoor, maareh, ik heb een poosje in een verffabriek gewerkt (sikkens), en ik weet nog goed dat rubber absoluut niet tegen welke verf op terpentine basis dan ook kan.


alleen speciale "rubbers" die helemaal niet van rubber zijn, zijn bestand tegen oplosmiddelen...


niet alle rubbers zijn van rubber, maar wel veel.


als je die met een verf op terpentine basis bestrijkt, zie je het rubber in lengte groeien en uit de sponning komen waar je bij staat.


ik hoop dus voor u dat uw rubbers niet van écht rubber zijn, maar van één of andere kunststof, anders kunt u alle bovenstaande tips wegwerpen: echt rubber is niet te schilderen. het gaat kapot als je het probeert.


hang maar eens een elastiekje boven een geopend verfblik, dan zie je binnen een paar minuten wat ik bedoel, want dan is het vanzelf zover opgerekt dat het in de bus hangt...


maar goed, slechts weinig "rubbers" zijn van "'echt rubber", de meeste raamrubbers zijn van een kunststof die, zoals al opgemerkt is, tjokvol zit met weekmakers om ze soepel te houden...


ook die zijn heel slecht tot niet te overschilderen.


maareh, raam- en deur rubbers komen in allerlei kleuren, u kunt altijd die rubbers nog vervangen door witte!


de rest is allemaal kunst- en vliegwerk wat niet mooi gaat worden en misschien zelfs wel meer beschadigd dan verfraait.


succes,


richard faas