Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-05-2007 10:23:31
Geldzaken & Recht

Totale beslaglegging van loon + vakantiegeld

hallo martine@


hier lijkt mij meer aan de hand dan -------.


als u echt helemaal van "nix"weet met betrekking tot vorderingen, schulden etc. dan is er iets goed mis. ik betwijfel dat echter omdat u het heeft over het creeren van andere schulden.


hoe dan ook is het wel zo dat er eerst beslag kan worden gelegd als er een vonnis "onder ligt" van een kantonrechter en dit vonnis ook door een deurwaarder is betekend.


hoe dan ook kan en mag ook de postbank niet maar zo zonder uw toestemming/medeweten of zonder een gerechtelijk vonnis dat beslag mag worden gelegd op de rekening niet tot uitvoering overgaan. de postbank doet echter met enige relmaat wel dingen die ze niet mogen, dat zou dus niet zo vreemd zijn.


hoe dan ook komt het mij bijzonder zinnig voor om een advocaat in te schakelen en/of dringend nader advies te vragen bij het sociale loket in uw gemeente.


voor de goede orde: de postbank gaat al in de fout als men u niet kan vertellen op wiens "bevel" het beslag is uitgevoerd.


voor de goede orde: belastingvordering middels beslag kan zonder gerechtelijk vonnis maar dan moet u ook op de hoogte zijn via een betekende vordering van een belastingdeurwaarder.