Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

askjeeves
askjeeves - 07-08-2007 01:14:28
Geldzaken & Recht

Beschermingsbewind

@ voor gerrit:


al zouden er rapportages zijn, dan worden deze alleen opgesteld door psychiaters. zij zijn de enige in de psychische gezondheid die diagnosticering mogen doen voor bv ciz, justitie, zorgloketten etc.


een psycholoog, huisarts, pedagoog etc kunnen hooguit aanbevelingen doen. door een rechter kan verzocht worden tot een onderzoek ( psychiater dus) of hij kan eventuele aanbeveleingen meenemen.


de bewindvoerder in deze geeft zijn mening en visie aan de rechter. dat betreft ook een aanbeveling. maar vanuit een bepaalde proffessie kan een aanbeveling meer meewegen dan andere aanbevelingen.


je kan over dit soort zaken allerlei scenario's bedenken, maar er is maar één echte oplossing.......... maatschappelijk werk inschakelen en een trajectplan opstellen waar je in de toekomst naar toe wil. zo kunnen alle puzzelstukjes bij elkaar vallen en word er gestructureerd gewerkt naar een doel.