Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

eh
ehaasnoot - 20-06-2007 14:24:03
Voeding & Gezondheid

Voorgevormde katoenen luiers

hallo,


kijk eens op http://www.knowaste.nl/ als je achteraf toch besluit om papieren luiers te gaan gebruiken. misschien heeft jouw gemeente ook hun inzamelingsbakken. de gemeente geeft je dan gratis kleine vuilniszakken die precies in een luieremmer passen. zelf wacht ik tot ik 3 a 4 zakken luiers heb, de overige 3 zakken staan bij mij in een afgesloten plastic ton (emmer) van de leen bakker van 3,- op het balkon.


knowaste heeft zich toegelegd op de ontwikkeling van innovatieve recycleprocessen van afval. voor de recycling van wegwerpluiers en incontinentiematerialen is een technologie uitgevonden die ervoor zorgt dat er geen restafval overblijft. papierpulp en plastic worden teruggewonnen voor hergebruik, het slib wordt gecomposteerd en het water wordt biologisch gezuiverd. de luiers worden door veel zorginstellingen, kinderdagverblijven en gemeenten apart ingezameld en door knowaste verwerkt. op die locaties staan ook bakken waarin ouders zelf hun luierafval kunnen gooien. een zelfde routing dus als voor bijvoorbeeld glas of oud papier.