Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 03-07-2007 20:08:41
Geldzaken & Recht

G.k.b. geen optie

vooropgesteld: dit is een meer dan vervelende situatie. het vertrouwen van een instantie moet altijd van 2 kanten komen. je moet zelf de instantie vertrouwen en zij moeten het vertrouwen waarmaken. helaas verliest een hulpverlener veel van het in hem gesteld vertrouwen als hij niet de gewenste antwoorden kan geven.


ik ga er uiteraard van uit dat je meer dan je best doet om de problemen op te lossen, maar een opmerking als "bij een scheiding (huwelijk in gemeenschap van goederen) ben je beide hoofdelijke aanrrpakelijk, ondanks dat je je handtekening niet hebt gezet. rechtvaardigheid is soms ver te zoeken in nederland" kweek je niet veel credits mee. ja, als je trouwt in gemeenschap van goederen ben je ook aansprakelijk voor de schulden van de ander. en na echtscheiding ook voor de helft van de schulden van de ex. dat is nu eenmaal het gevolg van de gemeenschap van goederen. die is je echter niet opgedrongen, dat had je kunnen voorkomen/wijzigen door het opstellen van huwelijkse voorwaarden.


wat betreft de schuld aan de stiching waarborgsfonds: deze schuld is ontstaan doordat jullie beiden de hypotheekakte getekend zullen hebben en dus beiden aansprakelijk zijn/waren voor de lening aan de bank. de bank/stichting hoeft echter niet te kijken kiezen tussen wie ze aan willen aanspreken, zij kunnen ieder voor 100% aanspreken en onderling moet je het dan maar uitzoeken. die regeling is dus geschreven in het voordeel van de schuldeisers.


ik zou allereerst toch het g.k.b. proberen, zij zijn je laatste strohalm voordat je in de wsnp terecht komt. ga niet zomaar met één of andere commercieel schuldsaneringsbureau in zee. vaak zijn die alleen bezig om jouw weinige geld te innen en als er dan nog wat overblijft (hopelijk) iets over te maken aan de schuldeisers.


succes!