Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ti
tikiboekipak - 10-07-2007 16:58:01
Geldzaken & Recht

Betaal nog steeds aan een 28 jaar oude lening

dit is een hopeloze situatie waar je met een minimuminkomen niet uitkomt. in een dergelijk geval kan een schuldhulpbureau uitkomst bieden met een bemiddeling of sanering. voor een bonafide hulpinstantie zoek je de nvvk op. deze nederlandse vereniging voor volkskrediet controleert haar leden uitvoerig (voor en tijdens lidmaatschap) of zij zich aan de regels houden, welke door de overheid zijn gesteld voor schuldhulpbureau's de overheid zelf mag ook alleen in zee gaan met bij de nvvk aangesloten organisaties.


met een sanering betaal je nog 3 jaar lang een x-bedrag van je inkomsten (alles meer dan 90% van de bijstandsnorm verhoogd met huur en ziektekostenuitgaven) en na 3 jaar wordt de schuld kwijtgescholden. wil de kredietverstrekker niet meewerken aan deze sanering, kan je deze voor de rechtbank afdwingen door de wettelijke schuldsanering natuurlijke personen op te starten. hier kan een dergelijk bureau je bij helpen en zijn geen kosten aan verbonden.


veel succes!