Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

th
thuismuis - 29-07-2007 12:17:43
Voeding & Gezondheid

Voorgevormde katoenen luiers

ik gebruik de voorgevormde katoenen luiers van kushies http://www.littleones.nl/. ik heb het complete pakket voor zowel de baby als de peuter gekocht. alleen de eerste twee maanden heb ik papieren luiers gedaan, omdat katoen dan toch wel erg groot valt en de poep heel dun is. ook 's nachts gebruik ik papier, voor het gemak. mijn ervaring is, dat als je maar optijd verschoont (elke twee uur en direct bij een poepluier), het net zo goed werkt als papieren luiers. ik heb twee emmers, een voor de plas en een voor de poepluiers. de laatste is gevuld met sodawater. ik was gemiddeld een keer in de drie dagen. bij papieren luiers is wel het voordeel dat je veel minder hoeft te verschonen. maar de keerzijde hiervan is dat je baby wellicht sneller uitslag krijgt, omdat je het zonde vindt om de luieren al te verschonen als hij nog niet vol is. maar ook na 1 plasje zijn de billetjes al even nat geweest, dus irritatie kan dan snel ontstaan in zo'n broeierige luier.


je moet hier alleen voor kiezen als je niet vies bent van poep en regelmatig wassen en dus ook ophangen. en je moet ook niet elke dag op pad zijn, want dan gaat denk ik het meedragen van vieze luiers wel tegenstaan en schakel je alsnog over op papier. tweedehands zou ik niet doen, want bij intensief gebruik slijten ze snel. en wat het milieu betreft weet ik inderdaad niet wat beter is gezien al het poeder, water en elektriciteit wat bij een was gebruikt wordt. mijn dochter is nog niet zindelijk (bijna twee), dus ik weet ook niet of ze er sneller zindelijk door worden (nat gevoel). maar als ik aan mijzelf denk, heb ik ook liever een katoenen onderbroek aan, dan een synthetische, dus dat gunde ik mijn kindje ook!


succes ermee.