Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-08-2007 18:02:22
Geldzaken & Recht

Moet ik de schuld van mijn vriendin betalen ?

ligt er ook een beetje aan over wat u hebt afgesproken. als u een samenlevingscontract hebt, dan zou het mogelijk kunnen zijn dat daarin staat dat eventuele schulden gemeenschappelijk gedragen worden. in dat geval is het dus wel van belang en kan de deurwaarder ook bij u komen innnen. kans is overigens klein, maar niet geheel uitgesloten.


het totaalplaatje dat de deurwaarder nodig heeft, heeft onder andere te maken met de maximale maandlasten die ze bij uw vriendin kunnen en mogen innen. hiervoor moeten zij een berekening maken van het beschikbare gezamenlijke inkomen nadat de lopende verplichtingen zijn voldaan.


klein wedervraagje: waarom is er bij de beƫindiging van de relatie tussen uw vriendin en haar ex toen niets geregeld met betrekking tot die schuld?