Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-08-2007 19:03:19
Geldzaken & Recht

Beslag legging op bank nummer

als je beslag legt, moet er inderdaad wel vermogen zijn om beslag op te leggen.


wat voor soort beslag is er eigenlijk gelegd? is er al een rechtszaak geweest of hebt u alleen nog maar betalingsherinneringen gehad van een bedrijf en de deurwaarder?


de bank heeft inderdaad kosten gemaakt, zij hebben namelijk aan de deurwaarder inzage moeten geven in uw rekening. die kosten mag de bank bij u gelegd worden.


zonder een oordeel te vellen: beslag wordt niet zomaar gelegd door de deurwaarder. eerst zal hij proberen op een andere manier de vordering te innen. een beslag komt nooit zomaar uit de lucht vallen.


de kans bestaat dat de deurwaarder nog een keer beslag legt (hoewel m.i. overbodig) en de kosten die de bank dan maakt, komen weer voor uw rekening.