Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jabjo
jabjo - 01-09-2009 13:32:32
Huishouden & Energie

Onderhoud noorse leisteen


als u de steen wilt   herstellen in zijn originele staat en volledig wilt ontdoen van zijn onderhoudslagen, kan dit door gebruik van linax. dit product verwijdert alle beschermlagen. men moet de steen dweilen en zorgen dat ze een kwartier lang goed vochtig blijft. na 15 minuten schrobt u de steen en verwijdert u al het water en vuilresten.  u spoelt de steen goed na.  na een tweetal uren herhaalt u deze procedure.


nu is de steen volledig   gereinigd en ontdaan van zijn onderhoudslaag.  laat de tegel nu  gedurende twee dagen goed opdrogen.  tijdens deze periode raden wij u aan de vloer zo min mogelijk te belopen  omdat ze nu opnieuw erg  kwetsbaar is voor de opname van vocht en dus zeer gevoelig is voor vlekvorming.


na de twee uitdroogdagen kan men terug het onderhoud opstarten naar keuze.    


dan de vloer behandelen met vlokken zeep zo verkrijgt men een eiglans.


succes