Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-08-2007 12:03:32
Voeding & Gezondheid

Rijst poffen

mijn moeder heeft het op het volgende manier gemaakt:van gekookte rijst die zij over heeft gehouden schept zij het op een dienblad om het te laten opdrogen.dit kan enige dagen duren!vervolgens gaat het opgedroogde rijst de wadjang in gebakken in hete (kokos)olie.


voor de zoetekauw onder ons:tijdens het poffen van de rijst kan jij nog eventueel suikerpalmriet ( gulah djawa ) en keukenstroop erbij doen met een vleugje kaneel.blijven roeren om plakken te verkomen!


voor diegene die liever zout / specerijen op zijn gepofte rijst heeft.de opgedroogde rijst in hete olie bakken.vervolgens de gepofte rijst uitscheppen en in een schaal doen.zout / specerijen aan toevoegen.


wij noemen gepofte rijst  kra ( vanwege het krakend geluid wanneer je het eet!


selamat maken


amato


anak maluku