Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 06-09-2007 14:55:43
Geldzaken & Recht

Betalingsregeling incassobureau

Calimer,

waar staat in de wet dat zo'n regeling maximaal 3 maanden mag duren? de wsnp duurt bijv. drie jaar.

mochten ze zo dom zijn om naar de rechter te willen gaan via een offcieel deurwaarderskantoor dan vraagt de rechter wat ze komen doen. de schuld wordt niet betwist en is erkend. er wordt afbetaald met een redelijk bedrag (er zijn ook afbetalingsregelingen van € 25,-- of € 50,-- per maand). er is geen minimum voorgeschreven afbetalingsbedrag.

zeer grote kans dat ze worden veroordeeld tot betaling van de gerechtskosten, omdat ze onnodig naar de rechter zijn gestapt (uit de praktijk). de rechter beschermt in dit geval de schuldenaar, omdat deze onevenredig op extra kosten wordt gejaagd.

een incassobureau kan trouwens niet naar de rechter stappen, dat moet een gerechtsdeurwaarder doen. gezien de erkenning en de afbetaling zal een gerechtsdeurwaarder zeker adviseren om niet naar de rechter stappen.

vladja