Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-10-2007 00:56:25
Geldzaken & Recht

Help! failliet verklaard.

hoi coert en wilma,


als iemand uit de wsnp gezet wordt en daarna failliet verklaard wordt, dan zal zijn bewindvoerder van de wsnp toch geadviseerd hebben aan de rechter commisaris om de wsnp te stoppen. daaraan ligt veelal ten grondslag dat hij zich als slecht saniet gedragen heeft.


denk dan aan afdrachten aan de boedelrekening niet nakomen, inkomsten verzwijgen, vermogen verzwijgen, etc. ik zeg niet dat dat hier gebeurd is, maar het zijn wel voorbeelden van waarom iemand uit de wsnp gezet wordt.


heeft hij wel beroep aangetekend tegen de beslissing om hem uit de wsnp te zetten? was hij op de zitting aanwezig?


als hij nu failliet verklaard is, dan is er een curator aangewezen om zijn faillissement af te handelen. leg de vragen eens bij hem/haar neer! een curator vervult doorgaans ook de rol van bewindvoerder in de wsnp en zou dus alles moeten kunnen verhelderen.


een instantie die hem kan helpen is er niet echt. daarvoor heb je rechtsbijstand nodig, wat weer geld kost. gezien de 2 maanden is zijn tijd om beroep aan te tekenen tegen de uitzetting van de wsnp ook verstreken.


succes, c.