Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 23-10-2007 17:48:47
Geldzaken & Recht

Schuld na overlijden

Er staat helaas niet in uw vraag of uw schoonvader hertrouwd is,
mocht dit het geval wezen lijkt mij het zo.
dan is uw moeder ook aansprakelijk voor de totale schuld ( mits ze getrouwd waren onder huwelijkse voorwaarden, waar de schuld in beschreven stond )
de ex-vrouw blijft schuldenaar ( en staat gewoon voor de 100% nog in schuld voor het openstaande bedrag ), want immers die is ze in haar huwelijk in gemeenschap van goederen aangegaan ( ondanks convenant advocaat ieders de helft ) ex-partners blijven in dat geval allebei hoofdelijk aansprakelijk.
waneer er een testament opgesteld was,,
als er een erfenis was die verdeeld is onder de kinderen ( kindsdeel ) en waneer de kinderen ouder dan 18 jaar zijn, dan accepteren ze de erfenis, dit houd naar mijn weten in, dat ze dan ook aansprakelijk gesteld kunnen worden voor de schuld.
alleen zouden ze omdat zo gezegt, ze niets wisten van de schuld, wel hiervoor in beroep kunnen gaan, maar dan alleen waneer de uitvoerende testamentair excecuteur, hun hiervan niet op de hoogte heeft gebracht.

zo is het bij mij tenminste gegaan, in een soortgelijke situatie