Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tonnieboy
tonnieboy - 08-11-2007 20:19:13
Garantie & Verzekeringen

Wel of niet vergoeding beschadigde stoelen vanuit de wa-verzekering

op afstand is de dagwaarde van deze stoelen moeilijk te bepalen, maar wel is het zo dat ingeval van een beroep op de avp de schade van de wederpartij op basis van dagwaarde wordt vastgesteld.


vraag dus op wat de huidige nieuwwaarde is van een stoel van een soortgelijke kwaliteit en uitvoering / model om te kunnen nagaan of het vastgestelde bedrag op dagwaarde correct is.


de avp verzekeraar dient de herstelkosten te vergoeden of indien dat lager is de dagwaarde van een beschadigd object. in dit geval lijkt me echter wel dat de vergoeding van 15 euro extreem laag is vastgesteld (waarschijnlijk gewoon een lineaire afschrijving door de maatschappij aangehouden, waardoor het aantal jaren ouderdom flink doorwerkt in de uitkomst). er is echter ook nog zoiets als een redelijke restwaarde. voorbeeld pc is afgeschreven na 3 jaar en is dan nog 10 a maximaal 20% ward van de huidige nieuwprijs.


voor meubilair dient zorgvuldig gekeken te worden naar de mate van slijtage en veroudering om een correct bedrag vast te stellen. als het om nieuwe of antieke stoelen zou gaan dan was het vergoeden van de volledige herstelkosten geen probleem geweest.