Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 25-12-2007 14:52:58
Geldzaken & Recht

Erfenis en scheiding

als het gaat om de erfenis van uw vader, dan is het antwoord nee. als het gaat om de erfenis van uw moeder, dan is dat afhankelijk van het bestaan van een testament van uw moeder en wat de inhoud daarvan is. is daar een zogenaamde privé-clausule in opgenomen, dan heeft uw ex nergens recht op. is die niet opgenomen en is uw moeder tijdens uw huwelijk overleden, dan heeft hij recht op de helft van het deel dat u hebt gekregen.


ook als er in het testament staat dat u geen goederen, maar een vordering op uw vader kreeg (de zogenaamde ouderlijke boedelverdeling), heeft uw ex recht op de helft van de waarde van de vordering.


dit kan anders zijn als u en uw ex huwelijkse voorwaarden hadden, maar in die huwelijkse voorwaarden kan bijvoorbeeld staan dat in geval van echtscheiding er afgerekend dient te worden als ware er tussen u beiden een gemeenschap van goederen of u hebt het zogenaamde periodieke verrekenbeding niet nageleefd. in dat laatste geval moet u ook afrekenen.


er zijn dus nogal wat haken en ogen en een direct antwoord is dus niet te geven, vandaar eerst de vragen:
- over welke nalatenschap gaat het?
- was daar een testament?
- wat was de inhoud van het testament?
- waren er huwelijkse voorwaarden?
- wat was de inhoud daarvan?
- heeft u, als er huwelijkse voorwaarden waren, jaarlijks de inkomens verrekend?