Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-10-2004 16:28:50
Huishouden & Energie

Problemen met onze massief houten vloer!

het aan de cementdekvloer verlijmen van een massieve vloer is een erg omstreden item in onze branche. wij doen het zeker niet vanwege de problemen die u nu heeft. u vermeld niet welke lijm van schonox er gebruikt is. vermoedelijk is er een dispersie lijm ipv een pu lijm gebruikt. dit scheelt enorm in de kosten, maar een dispersie bevat veel te veel vocht. het hout neemt dit dan ook op en dit verklaart het hoge vochtpercentage in het hout. het vochtpercentage bij levering van chapel is trouwens 8-12 %. de normale manier van leggen is het plakken van een spaanplaat ondervloer van 12 mm.


deze wordt de volgende dag vlakgeschuurd en het hout wordt hierop gelijmd en blind vernageld. hierdoor bent u ook de holle plekken kwijt. gezien het feit dat de vloer holle plekken vertoond vermoed ik dat de dispersielijm gebruikt is. deze bruist namelijk niet. een pu bruist waardoor holle plekjes opgevult worden met lijm.