Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 15-01-2008 22:14:30
Geldzaken & Recht

Reclame freo

dag driemaaldrie,


je kunt een gemotiveerde klacht indienen bij:


http://www.reclamecodecommissie.nl/">http://www.reclamecodecommissie.nl/


het postadres van de reclame code commissie is


postbus 12352,


1100 aj amsterdam


indienen van een klacht



een ieder die bezwaar heeft tegen een reclame-uiting kan (onder vermelding van naam en adres) bij de reclame code commissie schriftelijk of door middel van het klachtenformulier per email (www.reclamecode.nl)een klacht indienen.

daarbij moet worden aangegeven:



tegen welke reclame de klacht zich richt;
waarom de reclame-uiting in strijd met de nederlandse reclame code is, indien mogelijk onder vermelding van de overtreden artikelen uit de reclame code;
in welk(e) medium/media de reclame is opgenomen (zie hieronder)



-

een reclame op een abri, billboard of mupi moet zo duidelijk mogelijk worden omschreven zodat de uiting kan worden opgevraagd bij de adverteerder;



-

indien de klacht een reclame op een internetsite betreft dient (dienen) de pagina('s) waartegen bezwaar wordt gemaakt in het bezit van de commissie te worden gesteld. per pagina dient te worden aangegeven tegen welke zinsnede(n) uw bezwaar zich richt.



-

indien de klacht een gedrukte reclame-uiting betreft, dient deze aan de commissie te worden toegestuurd.



-

indien het gaat om een radio/tv reclame dan dient de reclame zo duidelijk mogelijk te worden omschreven, zodat deze kan worden opgevraagd bij de betreffende zender.


sukses en groeten, read3.