Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 01-11-2004 18:03:13
Voeding & Gezondheid

Enten kat

reeds 40 jaar bezit ik huisdieren. daar ik altijd met mijn honden op "besmette" plaatsen kom, daar waar veel honden uitgelaten worden, herhaal ik de enting nooit. zij pikken alle infecties op, en bouwen zo zelf een resistentie op. dit houdt niet automatisch in dat ze nergens ziek van worden. er zijn verschillende soorten kennelhoest, zo ook niesziekte. maar voor al die varieteiten is ook geen enting.


denk hierbij aan de griepprik voor derden ieder jaar..


opvallend vond ik altijd dat (kennel)honden (maar dat geldt net zo goed voor katten) die niet of nauwelijks op straat kwamen, na een tentoonstelling wel met een of andere ziekte thuiskwamen. ondanks entingen.


uw huisdieren binnenhouden en niet enten heeft geen zin. bezoekers (mensen) zijn een net zo grote besmettingsbron in het overdragen. daar heb ik voorbeelden ten over van, terwijl het huisdier nog nooit in contact was geweest met de "besmette".


mijn advies is, zeker als hij niet buiten, komt wel te enten ieder jaar.