Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 01-11-2004 20:49:28
Voeding & Gezondheid

Enten kat

vraag eens of je dierenarts zijn/haar vakbladen eens beter wil lezen! de discussie over jaarlijks enten is al veel langer gaande en niet alleen in nederland. zeker op hondengebied zijn er ook vele dierenartsen die al "op maat" enten. ook allange tijd is er bekend dat vaccinaties helemaal niet zo veilig zijn zoals nog steeds zo vaak gezegd wordt door dierenartsen en dat ze tevens veel langer werkzaam zijn dan waarvoor ze afgetekend worden. enige tijd geleden zijn de nobivac vaccins voor de hond van de firma intervet officieel 2 jaar geldig geworden. niet omdat het vaccin veranderd is... de vaccins voor de katten zijn ze mee bezig om hier een officiĆ«le geldigheidsduur te krijgen voor 2 jaar. dit even om aan te geven dat dit dus in beweging is. vaccineren heeft ook risico's, helaas worden deze te vaak weggewuifd.


verder is de cocktail voor de kat meestal niesziekte en kattenziekte. sommigen stoppen er nog chlamydia bij, maar die enting wordt weinig gedaan en zou ik je al helemaal niet adviseren. niesziekte kun je ergens een beetje vergelijken met de griepprik voor mensen, alleen het vaccin voor dieren wordt niet regelmatig aangepast. tevens zijn er vele verwekkers die niesziekte kunnen veroorzaken en je vaccineert er maar voor een paar. kattenziekte entingen wordt er ook door dierenartsen gezegd dat die na een booster (= herhalingsenting) levenslang gelden. ik zou dus het advies van je cattery opvolgen en zeker niet jaarlijks gaan enten. ik zou eigenlijk zeggen, verdiep je eens meer in het entgebeuren en maak dan je eigen keus over of en zo ja, hoe vaak je nog wilt enten en wat. op internet is er heel veel te vinden hierover als je een beetje zoekt, je zou ook een kijkje kunnen nemen op www.barfplaats.nl, daar staat heel veel geschreven over zal ik wel of niet enten.


zelf heb ik een raskat en een kat uit een kattenopvang. die uit de opvang heeft chronische niesziekte. ik ent geen niesziekte hier want dat heeft geen zin. dat betekent dat ik omdat ik de ene niet ent met niesziektevaccin, de ander ook niet met niesziektevaccin mag enten. misschien dat ik nog 1 keer laat enten met de kattenziekte enting  (mijn katten zijn nog erg jong) en daarna niet meer. succes met je keuze!