Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-02-2008 17:17:27
Geldzaken & Recht

Beslaglegging bv door belastingdeurwaarder op prive adres

heyhey gerrit ;-)


belastingconsulent wordt je niet zomaar. velen van ons hebben een opleiding fiscaal recht achter de rug, net als de advocaat die zich bemoeit met fiscale zaken. overigens zijn dat er maar weinig en zijn de specialisten toch echt de belastingadviseurs en fiscaal juristen. bovendien zijn die heren en dames schrikbarend duur!


in bovenstaande was de oplossing erg eenvoudig geweest (en is dus gelukkig goed afgelopen). nog wel even mijn idee over de oorsprong van deze zaak.


een dga van een bv moet minimaal 40k opnemen als salaris. de dame in kwestie genoot dat salaris echter niet van haar holding, maar uit de werk bv. dit is wat ongebruikelijk (hopelijk leest ze nog mee) omdat zaken als salaris, pensioenopbouw etc beter via een managementfee door de werk bv aan de holding betaald kunnen worden.


afijn, de fiscus ziet dus geen loon uit de holding naar privé gaan en legt een aanslag lb op. daarnaast ziet de fiscus dus ook geen fee van de werk bv naar de holding gaan en legt dus een aanslag ob op.


laat de dame in kwestie eens praten met een goed adviseur! regel dat zij in loondienst komt van de holding en laat de werk bv daartoe een maandelijkse managementfee uitbetalen aan de holding. probleem opgelost!


salut


canna