Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-02-2008 01:28:34
Geldzaken & Recht

Beslaglegging bv door belastingdeurwaarder op prive adres

dag masterlijk


jouw vraag kom ik meer tegen op forums als higherlevel.nl, maar is hier evengoed welkom.


normaliter treedt de dga in loondienst van de holding, maar werkt zij voor de werk bv. om die discrepantie op te heffen, betaalt de werk bv aan de holding een managementfee. uit die fee wordt dan het salaris, pensioen en auto (etc.) betaald aan de dga door de holding.


dit heeft veel voordelen:


1. de dga kan zelf bepalen wat het salaris is (binnen fiscale kaders, later meer)


2. pensioenopbouw in eigen beheer is mogelijk. dit voorkomt dat je pensioenpremie uit de bv ziet gaan naar een verzekeraar. je kunt dan zelf een (fiscaal aftrekbare) pensioenreserve opbouwen en zelf beleggen, zonder dat geld de bv verlaat.


3. als je de aandelen van de werk bv wilt verkopen, dan blijft de winst op die verkoop onbelast (deelnemingsvrijstelling).


een dga moet minimaal 40.000 opnemen als salaris of, indien meer, 70% van wat gebruikelijk is in haar functie. veelal stellen we het salaris zo af dat er net geen 52% ib betaald wordt. overschotten blijven dan in de bv.


als door tegenvallende omzetten of parttime werken (minder dan 5 dagen) dat salaris onmogelijk is, dan moet je een verzoek aan de fiscus richten tot verlaging van het gebruikelijk loon. dit moet je staven met bewijs (jaarcijfers) of stellen dat de dga minder dan 5 dagen per week werkt.


op www.higherlevel.nl kun je mij een persoonlijk bericht sturen via mijn profiel (screennaam denarius).


groet


canna