Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-03-2008 19:57:15
Geldzaken & Recht

Wie kent het boek: handelssignalen naar rijkdom?

nogmaals dag witje75,


beleggen:je schrijft: we denken aan een deel beleggen maar we hebben geen idee hoe, bij wie en wat moet je er voor doen??


bij beleggen moet je je niet/nooit laten adviseren door een beleggingsdeskundige, want die zit er alleen maar voor zijn of haar eigen knip bij.


stel dat je 40.000 euro wil beleggen, dan


..moet je dat op de lange termijn beleggen. ik denk dan aan een periode van minimaal 12 jaar.


..moet je tegen (tijdelijk) koersverlies kunnen. als je daarvan in de stress schiet, kun je beter niet gaan beleggen


..moet je nooit met geleend geld gaan beleggen. je raakt dan gegarandeerd je vermogen kwijt.


zelf ben ik een ervaren belegger maar .........dat geeft geen enkele zekerheid voor de kwaliteit van het hiervolgend advies. de beurs is en blijft zeker op korte- en middellange termijn volstrekt onvoorspelbaar. op de lange termijn (met altijd wel momenten dat je winst kunt nemen) is een gemiddelde vermogensgroei rond de 9% per jaar (exclusief herbelegging van het jaarlijkse dividend) zeker haalbaar.


als ik nu € 40.000 vrij had, dan zou ik een keuze maken uit de hier volgende aandelen: fortis; ing; kpn; royel dutch shell a. op dit moment zou ik zelf kiezen voor de eerste twee omdat ik wel enig risico durf te nemen.  het jaarlijkse netto dividendrendement van beide aandelen ligt dan zo rond de 5%.


hoe kun je gaan beleggen: het makkelijkste is een betaalrekening openen bij de postbank. stel dat je die al hebt, dan kun je een effectenrekening openen die gekoppeld is aan de betaalrekening. dit is een fluitje van een cent. daarna kun je hetzij telefonisch hetzij via mijn postbank (dat laatste is veel goedkoper) koop- en verkoopopdrachten geven. in jouw geval gaat het dan over bijvoorbeeld 2 koopopdrachten: bijvoorbeeld 1000 aandelen fortis en 1000 aandelen ing. wel moet je jaarlijks in de maand februari  administratie- en beheerkosten betalen, maar die vallen reuze mee.


met vriendelijke groet, read3.