Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-03-2008 20:30:03
Geldzaken & Recht

Wie kent het boek: handelssignalen naar rijkdom?

dank je wel voor het advies.


zoals ik al zei, heb ik een paar jaar ahold gehad, maar ook fortis. dit op advies van fortisbank, niet zo slim dus. wel in eigen beheer. ik heb eens uitgerekend hoeveel winst ik per jaar kreeg, en dat was zo'n 4 procent. de rente van de bank gaf dat ook, dus had ik zoiets van beter op spaarrekening zetten, en niets geen risico, dan dit lange termijn beleggen. en ja, door de val van ahold hielden we minder over dan we ingelegd hadden.


veel beter ging het met getronics. maar dan voor de korte termijn. die kocht ik met 9 cent en verkocht weer voor 11 cent. helaas achteraf, had ik het maar een paar jaar laten staan. dan was ik nu binnen. maar dat durfde ik toen niet aan. hij zou mogelijk failliet gaan toen.


nu adviseert u weer in de lange termijn, die dus risico geeft en toch maar 5 procent. terwijl mijn internetbank me zekerheid geeft van 4,5 procent. dat verschil klinkt me te weinig, om het risico daarvoor te nemen.


wat bedoeld u met op lange termijn gemiddeld 9 procent? dat begrijp ik niet goed, want u zelf zou risico willen nemen en in de twee eersten beleggen. meer risico is toch ook grotere kans of hogere winsten? en dan zegt u: die banken geven nu gemiddeld 5 procent? hoe komen we dan bij die 9?


en nu zomaar instappen, voelt weer net zo als toen, ik heb me er nu afgelopen tijd helemaal niet mee bezig gehouden, en weet niet eens hoe hoog de aandelen nu zijn. nee, ik zou liever dan van u horen: dat aandeel doet het nu heel goed, of wacht tot ...gezakt is tot....  maar zomaar instappen zonder iets ervan te weten, durf ik niet. omdat nu de beurs misschien juist op een hoogtepunt is, en weer gaat dalen.


en verlies nemen durf ik zeker wel aan. toen ahold viel, ging hij zo hard, dat ik dacht, nu staat hij te laag, niet uitstappen dus. zelfs toen ik een brief van de rabobank kreeg, met de waarschuwing dat hij nog veel verder kon zakken, dacht ik, veel verder zal toch niet kunnen. helaas, na een maand verder en alsmaar zakken, toen werd het me toch te gortig en dacht ik alles is beter dan niets overhouden. helaas, ik had toen beter in paniek diezelfde dag kunnen reageren. had ik veel meer overgehouden dan nu.


vandaar mijn beetje angst nog voor beleggen.