Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-03-2008 20:58:36
Geldzaken & Recht

Wie kent het boek: handelssignalen naar rijkdom?

nogmaals dag witje,


je schrijft:


nu adviseert u weer in de lange termijn, die dus risico geeft en toch maar 5 procent. terwijl mijn internetbank me zekerheid geeft van 4,5 procent. dat verschil klinkt me te weinig, om het risico daarvoor te nemen.


wat bedoeld u met op lange termijn gemiddeld 9 procent? dat begrijp ik niet goed, want u zelf zou risico willen nemen en in de twee eersten beleggen. meer risico is toch ook grotere kans of hogere winsten? en dan zegt u: die banken geven nu gemiddeld 5 procent? hoe komen we dan bij die 9?


hieruit blijkt, dat mijn tekst toch niet erg duidelijk is. op de lange termijn beleggen, houdt in dat je rekening houdt met perioden van 6/7 jaar gemiddeld. in zo'n periode is er altijd sprake van een dieptepunt van de beurs, maar ook van een hoogtepunt. deze uitspraak is gebaseerd op een analyse van het beursgebeuren in de laatste 75 jaar. kopen op het laagste punt is vrijwel onmogelijk en verkopen op het hoogste punt is ook niet gemakkelijk uitvoerbaar. je zit er meestal ergens tussen in. maar hoog en laag heeft wèl een ervaringsindicatie. laag ligt ongeveer op 200 en hoog in de buurt van 700 punten. als je nu koopt binnen die range dan is het maximale rendement op de langere termijn ongeveer 9% per jaar (ook weer gebaseerd op de ervaringsfeiten van de laatste 75 jaar). dit is dan exclusief de herinvestering van 5% dividendopbrengst per jaar door de door mij genoemde aandelen. bij herinvestering wordt dat dus samen 14% jaarlijks. als je dat vergelijkt met de 4,5% op een internetrekening, dan is beleggen in aandelen veel lucratiever. beschik je dus over stalen zenuwen (zoals ik) dan is een gemiddeld rendement van ongeveer 12% jaarlijks goed haalbaar. waarom maar 12%???, nogmaals, omdat vrijwel niemand als particuliere belegger exact op het laagste punt kan inkopen en op het hoogste punt kant kan verkopen. dat blijft binnen een bepaalde marge altijd een gok.


zo, ik hoop dat het nu wel duidelijk zal zijn.


sukses en met vriendelijke groet, read3.