Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-04-2008 20:37:59
Geldzaken & Recht

Geld uitgeleend

Gelet op de weigerachtigheid van zwager, zit ik eigenlijk een stap verder te denken: leg conservatoir beslag op het pand van zwager, zijn bedrijfspand, rekeningen etc. daarmee voorkomt u dat het geld "ineens" op is doordat het snel naar een andere rekening wordt gesluisd.

voor conservatoir beslag met je echter wel langs de rechter en aantonen dat je een vordering hebt. krijg je toestemming om beslag te leggen, dan zal een gerechtsdeurwaarder dat kunnen doen. als er dan nog steeds niet betaald wordt, kun je, eventueel met een kort geding, vorderen dat het geld wordt terugbetaald en met dat vonnis executoriaal beslag leggen. dat betekent dat je eventueel bijvoorbeeld het pand kunt gaan verkoper (mits er geen hypotheek op is gevestigd).

in het allerzwaarste geval kun je, maar daar moet je een zogenaamde steunvordering voor vinden, zwager failliet laten verklaren, maar of je daarmee je geld terugkrijgt valt maar te bezien. je moet dan delen met de rest van de schuldeisers, terwijl de grote 3 (waterschap, belastingdienst, hypotheekhouder) eerst gaan.