Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 06-04-2008 21:41:44
Computers & Telefonie

Opgelost: ene pc kan andere niet zien

Voor het gebruik van een thuisnetwerk heb je de workstation service nodig. pas wel op dat je niet internet delen (ics) hebt geïnstalleerd.
zonodig weer uit de software verwijderen!

ik heb gemerkt dat het opnieuw toevoegen van een pc in een werkgroep (of domein) vaak een oplossing is voor moeilijk contact tussen pc's of tussen een pc en een domeinserver.

wanneer je een pc-naam veranderd hebt, dan is het verstandig om tegelijk ook de werkgroepnaam willekeurig te veranderen en na de reboot weer terug te veranderen in de oorspronkelijke werkgroepnaam.
werkstations die onderdeel zijn van een domein moeten na een naamsverandering opnieuw in het domein geplaatst worden.

bij het terugplaatsen in werkgroep of domein krijg je de gewenste machtigingen voor de communicatie onderling door de pc's, doordat de pc's op dat moment een wachtwoord onderling afspreken.
zorg wel dat de pc op dat moment aangesloten is op het lokale netwerk en contact kan zoeken met de andere computers.

de pc of werkstationnaam fungeert als een soort gebruikersnaam en onderling gebruiken de pc's een afgesproken wachtwoord dat elke week vernieuwd wordt met een backup van nog een week.
terugzetten van een backup-image die ouder is dan twee weken kan dus al communicatie problemen opleveren, waarbij de oplossing is om de pc opnieuw in de werkgroep (of in het domein) te plaatsen.
de combinatie van pc-naam en wachtwoord vormt een "secure channel" tussen de pc's.

wie slechts één pc, aansluiting alleen op internet en voor e-mail, in gebruik heeft, kan het interessant zijn om de workstation service uit te schakelen. vooral bij vista start de pc dan vaak veel sneller op.

gsm