Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 16-04-2008 21:14:47
Geldzaken & Recht

Lenen

Ik neem aan dat er 9 jaar geleden niets geregeld is met de bank? in dat geval is het erg jammer omdat zowel uw vriendin als haar ex hoofdelijk aansprakelijk is gebleven voor de terugbetaling. dat betekent dat de bank bij zowel uw vriendin als haar ex aan mag kloppen voor terugbetaling van de gehele lening. de bank hoeft dus niet langs 2 huizen om 2x de helft te komen halen, maar mag 1x alles komen halen.

de afgelopen 9 jaar had de bank geen enkele reden om bij uw vriendin aan te kloppen omdat de rente wel steeds betaald werd. nu de ex daarmee gestopt is (of wat voor reden is) komen zij bij uw vriendin. 

ik zie op dit moment trouwens de link nog niet met de € 3.000,-- advocaatkosten in dit geval. heb u zoveel kosten gemaakt in een poging de bank buiten de deur te houden? was een stuk goedkoper, slimmer en beter geweest om 9 jaar geleden zogenaamd ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid aan te vragen en te regelen bij de bank. op dit moment zal de bank daar niet meer aan meewerken aangezien er al een betalingsachterstand is. er zit niets anders op dan betalen. een hard en spijtig antwoord, maar het is juridisch niet anders.