Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
miraltje - 03-06-2008 23:02:24
Geldzaken & Recht

Comfort card

lenen kost geld, comfort-card en de andere winkelcarden nog meer.


je kunt dit voorkomen om pas iets te kopen als je het geld er voor hebbt door te sparen.


kan je dit niet om wat voor reden dan ook, sluit dan een persoonlijke lening af waarbij de aflossing op een bepaalde termijn ingelost is.


deze "winkelkaart is een gewone ordinaire creditcard met dito rente.


en heeft een doorlopend karakter, heb je 50 euro in gelost kun je ook weer 50 euro met deze kaart uitgeven van aflossing is dan ook haast geensprake vanwege de hoge rente.


hierbij komt ook nog eens als je het minimale inlost per maand, kom je er nooit af omdat 90% van kosten rente is.


in u geval is 35 euro aflossing op een schuld van 1149 euro een onrealistische maandtermijn.


die moet minimaal 100 tot 150 euro per maand zijn alleen de rente bedraagt op jaar basis al een kleine 200 euro en nog de bijkomende kosten.


om er snel van af te komen, dient u uw maand termijn drastisch te verhogen, met bijv.een termijn van 150 euro per maand bent u er volgend jaar rond deze tijd vanaf.


gaat u maar 100 euro per mand aflossen dan bent u zoweer 2 jaar verder.


het feitelijke probleem is de aflossing van het geleende bedrag, die is wordt door de cardhouder te laag gekozen waardoor van aflossing geen sprake is.


bij een pl bepaalt de financieele instelling het aflossings bedrag, kan de aanvrager dat niet opbrengen dan wordt de lening niet verstrekt.