Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 24-07-2008 11:09:37
Huishouden & Energie

Bouwvergunning nodig??

Kuikentje,

geen direct antwoord, maar ben erg nieuwsgierig naar uitspraken/ antwoorden. ik lees dus vooral even mee door een vinkje te zetten.

ik heb een tijdje geleden zelf een gesprek met de gemeente gehad en de betreffende persoon (bouw en woningtoezicht) beweerde tussen neus en lippen door, dat je theoretisch voor elke verbouwing een vergunning nodig hebt. (meen dat hij artikel 40 van de woningwet?? noemde)
verbouwing houdt dus ook in een muur in je huis verplaatsen. aan de andere kant als je een keuken verbouwt valt dat onder vervangen/onderhoud.

het is een dusdanig vage materie dat er waarschijnlijk de nodige mazen in de wet zitten. ik vrees dat in jullie geval de gemeente een vergunning zou kunnen eisen, omdat het een herbouw en geen vervanging betreft. dit door de veranderende maatvoering.

hoe het wet technisch zit weet ik dus niet en ben daar dan ook zeer benieuwd naar.

flipje