Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-07-2008 11:13:41
Huishouden & Energie

Bouwvergunning nodig??

@edwardus,

de informatie/stelling die ik mijn antwoord gaf is volledig gebaseerd op hetgeen de ambtenaar van bouw en woning toezicht vertelde. hij vermelde dat zelfs voor het (ver)plaatsen van een niet dragende binnenmuur theoretisch een vergunning nodig is. of dit daadwerkelijk zo is (of gewoon bangmakerij) vraag ik me ook af. hoe dan ook, onder het mom van wat niet weet, wat niet deert is er geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om hier voor een vergunning aan te vragen.

mbt herbouw en vervanging;

in mijn geval gaat het om gedeeltelijke herbouw van een aanbouw met houten verdieping.
op het moment dat we de volledige verdieping in één keer zouden willen vervangen kom je terecht in het circus van vergunningen en is het herbouw. gaan we daarentegen plank voor plank en spant voor spant vervangen is het onderhoud en kunnen we het af zonder vergunning. om maar aan te geven hoe vaag de scheidslijn is.

in het geval van de ts is het dus herbouw en daarnaast veranderen de dimenties ook nog eens. volgens mijn gemeente zal dat dus absoluut met vergunning moeten.
de reden van mijn interesse in deze vraag is dan ook vooral in hoe verre gementes zelf invloed hebben op de wet en regelgeving. of is hetgeen dat vrom stelt maatgevend?  

flipje