Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-08-2008 13:01:24
Elektronica & TV

Stroomverbruik opladers?

@dubbelzout:



tja, meningen verschillen nu eenmaal. zoals mijn laatste advies ook luidde "..als het even kan, uit het stopcontact met die apparaten".



ik ben van mening dat het in sommige situaties nu eenmaal 'een gedoe' is om de oplader er steeds in en uit te moeten halen. mijn muis wordt b.v. elke nacht opgeladen en dan kruip ik toch echt niet elke dag onder mijn bureau om de adapter er in de ochtend uit te halen en in de avond er weer in te prikken. je kunt ook dóórslaan in de hype naar energiebezuiniging.
bovendien gaan apparaten die je elke dag maar weer in- en uitschakelt ook eerder kapot, zodat ik dan weer eerder aan een nieuw apparaat toe ben die weer een hoop energie gekost heeft om te maken. en dat dan allemaal om €3 per jaar te bezuinigen. zoals gezegd, een hype die is doorgeslagen.

bezuinig dan energie door de verwarming een graadje lager te zetten, onnodige verlichting uit te doen, spaarlampen te gebruiken daar waar dat mogelijk is, enz. enz. dat zet pas zoden aan de dijk.

freya