Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-08-2008 20:10:58
Elektronica & TV

Stroomverbruik opladers?

Hoi karin,

dat een oplader stroom verbruikt is zeker en aantoonbaar. omdat ik niet weet wat jij allemaal in huis hebt, geef ik gewoon een overzicht van ons huis.

er zijn hier drie computers, met printers, luidsprekers in huis, drie gebruikers van gsm, ik ben de enige met een elektrische tandenborstel, er zijn in diverse kamers lichtpunten met dimmers (ja, die gebruiken ook) en niet te vergeten drie dvd spelers, 1 videorecorder, 2 audio installaties en allemaal samen gebruikt dat nogal wat. de router (adsl modem) neemt aardig wat stroom, die gaat 's nachts uit, de oven gebruikt zelfs constant stroom, er zit een klokje in dat er op loopt! dat laat ik dus zo.

allemaal samen weet ik zeker dat me dit per jaar aan stroom meer dan 100 euro scheelt als ik het allemaal met een schakelaar uit kon zetten. en voor zover mogelijk heb ik dat ook gedaan. dus van die verlengsnoeren er tussen die je met één schakelaar kan bedienen.

kies dus lekker zelf wat je doet, maar ik koop liever een ijsje van de winst dan dat ik voor het gemak kies van alles laten zoals de fabrikant het maakt, stroom gebruikend, uitgeschakeld of niet.

succes,
erky