Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-08-2008 00:02:15
Elektronica & TV

Stroomverbruik opladers?

hallo karin, alle opladers gebruiken stroom, ik heb ook een verbruiksmetertje en heb gemeten dat mijn 9volt ladertje altijd de volle stroom trekt, als er geen batterij in zit, of als de batterij al vol is vernietigd hij blijkbaar de overgebleven stroom.


veel ladertjes zijn slecht geregelt en overladen de battrij, zodat deze sneller verslijt b.v. 500 oplaadcycli i.p.v. 1000.


als je een litium ion accu altijd tot 90% oplaat en tot 10% ontlaad haalt hij het voorgschreven aantal laad ontlaad cycli, anders minder.


de meeste stroom wordt verbruikt in standbij appraatjes, zoals settop boxen (waarbij de standbij schakelaar soms maar 10% bepaard), t.v. beltrafo, pc, printer enz.


voor het milieu hoef je niet te besparen, want we leven in een "energie maatschappij", het geld dat je overhoud geef je uit aan iets dat ook weer energie gekost heeft om te fabriceren, en misschien ook nog weer energie gaat gebruiken, of je koopt er benzine van voor je vakantie reisje.


als je het weggeeft, of belasting betaald dan geeft iemand anders het uit aan energie, of aan dingen die energie hebben gekost of gaan kosten.


je kunt dus alleen iets voor het milieu doen door je levensstijl anders in te richten, meer energie zelf leveren b.v. o.a. fietsen, lopen.


of voeding die minder energie kost minder vlees, en meer fruit.


ik ben benieuwd hoe anderen hierover denken.