Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-08-2008 00:30:50
Elektronica & TV

Stroomverbruik opladers?

Ik heb veel reacties gelezen. en daarbij ook veel nonsens! wil iedereen die schrijft dat je dubbelpolige schakelaars nodig hebt, of de hoogspanning van je tv hier iets mee te maken heeft snel zijn lesgeld natuurkunde terughalen! maar ik heb ontzettend gelachen, dank jullie wel daarvoor!


en tja, qua milieu...   uiteraard helpen alle kleine beetjes. als je inderdaad rekent dat we 365 dagen in een jaar hebben en 15 miljoen huishoudens....   tja....   dan krijg je inderdaad enorme getallen....      ....je kunt jezelf afvragen of er bij de energiecentrale inderdaad een takje meer in de oven gegooid wordt als jij je lader ongebruikt in het stopcontact laat.... ook kun je jezelf afvragen of je stroommeter zulke kleine verschillen uberhaupt kan meten. ik krijg vd woningbouw binnenkort een lamp bij mijn voor- en achterdeur ivm politiekeurmerk. bovendien kun je hier de krant lezen onder de straatlantaarns. enig idee hoeveel ongebruikte laders je daarmee kunt voeden? oh ja, we hebben ook een kunstwerk gekregen met halogeenverlichting.

ik ga niet nummer 7634 zijn die je antwoord geeft op je vraag. ik denk dat het verhaal van kareuter het meeste hout zaagt.


let wel op welke apparaten je uitzet. ik lees adviezen als printer uitzetten. dat is alles behalve handig. je printer onderhoud nl zelf zijn eigen printerkoppen. elke keer als jij je printer uit/ aan zet, krijgt je printerkop een grote schoonmaakbeurt. dat kost veel inkt (...daar gaat je winst) en is op den duur niet bevordelijk voor de levensduur van je printer. als je de printer gewoon 24/7 aanlaat is deze schoonmaakbeurt veel kleiner. je printer weet dan nog hoe de staat van je kop is. bovendien is de kans op verstopping veel kleiner, je zult dus minder mislukte prints krijgen (....nog meer winst...)



ook apparaten met een backup-batterij (pc, wekker, ...) kun je beter aan laten staan ivm de levensduur van de milieuonvriendelijke batterij.